Σύντομο βιογραφικό του κ. Μιχάλη Κοντομηνά Εκτύπωση

Ο Μιχάλης Γ. Κοντομηνάς είναι πτυχιούχος Χημείας του ΕΚΠΑ (1975) και διδάκτορας της Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Rutgers, NJ, USA (1979). Από το 1980 υπηρετεί στο Παν/μιο Ιωαννίνων και στη βαθμίδα του Καθηγητή από το 1997. Έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στα Παν/μια Michigan State University, MI. και Rutgers University, NJ, USA και στο Ινστιτούτο Fraunhofer, Μόναχο Γερμανίας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχει συγγράψει δύο ελληνικά διδακτικά βιβλία (Εισαγωγή στη Χημεία Τροφίμων, 1983  και Ανάλυση Τροφίμων, 1987) και δύο ερευνητικά βιβλία (Food Packaging: Procedures, Management and Trends, 2011 και Food Analysis and Preservation: Current Research Topics,  in press 2012). Έχει υλοποιήσει διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού άνω των €3.000.000.  Είναι Editor των διεθνών περιοδικών  “Food Microbiology” και “Food and Nutrition Sciences”. Έχει ολοκληρώσει την επίβλεψη 35 διατριβών ΜΔΕ και 14 διδακτορικών διατριβών. Έχει διατελέσει επανειλημμένως Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανικής Χημείας και Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας. Έχει διατελέσει εθνικός εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) στο working group της Ασφάλειας Ακτινοβολημένων Τροφίμων. Διατέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος επί μία δεκαετία του έργου «Γραφείο Διασύνδεσης Π.Ι.». Συμμετείχε και βραβεύτηκε (1ο βραβείο) στο διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής έκθεση “Ecotrophelia 2011” (Κολωνία της Γερμανίας – Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Anuga 2011”). Τη διετία 2010-2012 είναι μέλος του ΔΣ του Ανώτατου Χημικού Συμβούλιου (ΑΧΣ).